El que ens va ensenyar la natura…

Avui estem de celebració! Que quin dia és avui? Doncs ni més ni menys que el Dia Europeu dels Parcs Naturals.

Aquesta celebració és un homenatge impulsat per la Federació Europarc, en commemoració a la declaració del primer parc nacional europeu a Suècia el 24 de maig del 1909. En aquest dia tan especial, ja és tradició fomentar el suport a aquestes zones protegides.

I nosaltres també ens volem sumar a aquesta meravellosa celebració! A XiuXiu creiem que és imprescindible cuidar tot allò que ens volta, com la família, els amics, les parelles… i per això fem records en paper. Però seguim aquesta màxima en tot el que fem, i per això també cuidem la natura emprant un paper ecològic japonès amb mínim impacte mediambiental, certificat pel Forest Stewarship Council.

Tots aquests valors estan presents en totes les postals XiuXiu, però hi ha una en especial que significa molt per a nosaltres, I aquesta és la postal Arbre de la Vida”. Per haver nascut ni més ni menys que a un dels parcs naturals més bonics que tenim a Catalunya: el Parc Natural del Montseny. Perquè Tenim Catalunya plena d’arbres de la vida!

 

Postal Arbre de la Vida

En un cap de setmana d’aquells en què l’Anna necessitava descansar la ment, va decidir fer un tranquil passeig pel Parc Natural del Montseny, sense intenció d’arribar enlloc concret. En un descans del seu enèrgic passeig, va fer-li una foto a una de les moltes alzines que hi havia, captant alguns dels seus detalls. En aquell moment, l’Anna es va adonar de com de bé li havia anat aquell passeig pel parc, com l’havia ajudat a aclarir-se les idees i l’important que era a vegades desconnectar de la rutina, allunyar-se dels grans edificis de la ciutat i perdre’t sense rumb, apreciant la tranquil·litat dels petits detalls. Perdre el rumb és aconseguir trobar un altre cop la direcció, i aquestes pèrdues temporals li donen la vida de tant en tant quan necessita desconnectar. Quan va arribar a casa, revisant les fotografies que havia fet aquell dia, va ser impossible no somriure davant de la que mostrava l’alzina en què s’havia assegut a fer un descans. En aquell moment, la va titular “l’arbre de la vida”.

I aprofitem aquest dia tan especial a animar-vos a buscar, igual que va fer l’Anna aquell dia, a dedicar-vos temps a vosaltres mateixos i sobretot… a dedicar-li temps a apreciar allò que tenim i que ens dóna la vida, com és la natura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *