Els 5 invents que no et deixaran indiferent, ni a la natura!

XiuXiu de nou! Com va aquest cap de setmana llarg? Esperem que estigueu gaudint al màxim d’aquest dilluns, que no només és especial per ser festiu en la major part de Catalunya, sabeu què té avui d’important? És el Dia Mundial del Medi Ambient ???!

Com sempre, una miqueta d’història per saber què celebrem: aquesta celebració la va fonamentar l’Assemblea General de les Nacions Unides el 1972, el mateix dia que començaven les conferències d’aquesta entitat sobre el Medi Ambient Humà a Estocolm. Per què? Doncs ni més ni menys que per impulsar la sensibilització sobre el Medi Ambient i intensificar l’atenció envers el tema.

Com us explicàvem en l’anterior post, el fet de cuidar del nostre entorn és la base de tot allò que fem a XiuXiu. Cuidem de les persones a qui estimem i per això els hi regalem el millor record en paper que podran obtenir i ho fem cuidant la natura, emprant un paper ecològic japonès amb mínim impacte mediambiental, certificat pel Forest Stewarship Council.

Clica aquí per saber què ens ha ensenyat la natura.

Postal “Centre de Flors”

Nosaltres fem els nostres dissenys pensant en la natura i en el mínim impacte ecològic, però no som els únics. Atents als invents més curiosos per a cuidar del planeta:

  1. El cafè matiner ara imprimeix

Ja coneixem el boom de les impressores 3D, però i si li donem la volta al concepte? D’això es va encarregar l’empresa 3DomFuel, que imprimeix productes a base de cervesa, cafè o cànem. Una bona manera de disminuir l’ús de plàstic.

 

Aquí et deixem alguns consells sobre com reduir l’ús del plàstic.

  1. Amenaça a la dutxa

Ets dels que quan et dutxaves la mama et cridava “apaga l’aigua!”? Doncs ara no cal que et barallis amb ella. Aquestes puntes que veus a baix van inflant-se a mesura que passa el temps i tu no et mous de la dutxa. Vindria a ser un compte enrere, perquè arribarà un moment en què, o surts o no te’ns espai. Oh!

Aquí trobaràs alguns consoles de com estalviar aigua.

  1. Si vols llum, te l’has de guanyar

Potser no ets del que es passa molt de temps a la dutxa, però com va el tema de gastar energia com qui no vol? Aquest bressol, anomenat “Murakami” et permetrà estar temps i temps llegint els teus llibres favorits (a la vegada que fas exercici, si és que ho té tot!) perquè compta amb un llum al costat, produeix energia cada cop que et bressoles. Així que, si et quedes adormit, ja saps, bona nit i a les fosques.

Cadira Murakami

Si encara no la tens, aquí pots trobar uns altres consells per estalviar energia.

  1. Sembla purpurina, però no ho és

Camina per aquest terra i és sentiràs tota una diva ecològica. Es tracta d’un paviment que absorbeix la llum del sol durant tot el dia i a la nit, la reaprofita i il·lumina allà per on passem. Està pensat per a totes les superfícies, així que nosaltres ho veiem una alternativa més que viable per deixar d’encendre les llums del carrer (sobretot quan encara no és fosc!)

  1. Una bona forma de donar-li la volta al vici

Per si no ho havies sentit mai, fumar és molt dolent. Però no només per la teva salut, sinó per la quantitat de gasos que s’emeten o els compostos de les burilles. Però si ets dels que se’t fa impossible deixar-ho, et presentem una opció més saludable per a tothom: CiggSeed. Es diu així perquè està fabricada amb filtres biodegradables de flors silvestres. Què significa això? Que quan la teva cigarreta es degradi, la flor que conté a dins germinarà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *