Navegant, hem descobert la millor troballa…

Aprofitem aquest dia tan especial per a presentar-vos la construcció més veloç, resistent i preparada per a solcar els solcar els mars: el Drakkar!

Bé, no tots… La nostra embarcació no podrà fer tot això, però dibuixarà el somriure més gran que hagis rebut avui quan li regalis el Drakkar de XiuXiu al teu freak de Vikingos preferit.

A XiuXiu som com els Víkings… també ens agraden les descobertes. Per això, hem navegat pels mars d’Internet cercant les millors curiositat sobre la ja mítica sèrie Vikings… Pensàveu que ho sabíeu tot? T’expliquem 10 curiositats que et deixaran amb la boca oberta.

1- Ragnar va existir!

“El guardià de la fortalesa”, és a dir, Ragnar, realment va existir. S’ha trobat en algunes poesies nòrdiques que va existir, però hi ha tan pocs detalls sobre la seva biografia que ens preguntem si va ser realment aquell personatge temut per la França i l’Anglaterra del segle IX.

2- Crec que per aquí no anem bé

Un diari noruec va criticar la rèplica que es va fer del temple d’Uppsala a la sèrie. Realment hauria d’haver estat a les muntanyes com ells ho interpreten, sinó a Uppland, una regió plana.

3- Algú amb complex de Jesucrist?

Però aquest canvi d’emplaçament no va ser l’únic error de l’escena… Athelstan és crucifixat en aquesta muntanya, com si fos una pràctica de tortura habitual a l’època, però realment les crucifixions estaven prohibides per l’Emperador Constantí des del segle IV. Fail?

4- No és un regal qualsevol

Als Vikings els hi agradaven tant els drakkars com a nosaltres. Inclús els veneraven tant que a aquell víking important per a la comunitat, els incineraven en vaixells construïts per a l’ocasió, calant foc al navili i enviant-los al mar. Recomanem no calar foc al nostre Drakkar, però sí que li regalis a algú especial, ja has vist que no era un regal qualsevol.

5- No els menyspreeu… 

Això que els Vikings no coneixien on era l’oest (on se situa Gran Bretanya i Irlanda, emplaçaments de conquesta pels protagonistes de la sèrie) no és cert. De fet, els Vikings “reals” comptaven amb rutes comercials al llarg del Mar del Nord.

6- “A les armes!”

No us semblava estrany l’ús que fan de les espases a la sèrie? Doncs bé, és que realment els Vikings lluitaven els escuts com a arma principal. És ben cert que utilitzaven espases, però eren molt poc freqüents en les lluites d’aquesta comunitat.

7- Si ho fem, ho fem bé

No només es van basar en Ragnar per a interpretar personatges reals, sinó que el personatge de Rollo és el víking real Hrolf, qui va conquistar Normandia.

8- Ara sí que pots presumir de tattoo

Dóna gràcies als víkings per aquest tattoo tan maco que portes… perquè van ser ells els qui van difondre els tatuatges. Aquesta pràctica va néixer dels celtes i dels eslaus, propagant-se per tota Europa amb els anys.

9- Compte, no t’agafi…

Amants de Lagertha, que sapigueu que no només és una guerrera a la sèrie! Katheryn Winnick, la que interpreta el paper d’aquesta lluitadora, té realment un cinturó negre a taekwondo i a karate.

10- Rebels, però respectuosos

Les impressionants embarcacions anomenades drakkar deuen el seu nom a la bèstia que portaven a la proa del vaixell. Les lleis paganes impedien l’ús dels caps de dracs als vaixells, però els víkings, que estaven entre la línia de la rebel·lia i el respecte, els posaven igualment i només desmuntaven el cap quan arribaven a terres santes, per evitar que els esperits protectors de la terra se sentissin amenaçats.

Teniu alguna curiositat més sobre Vikings? Estem desitjant escoltar-la!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *